tiistai 30. lokakuuta 2012

Vege-ceasarsalaatti

Vege-ceasarsalaatti

Suunnitelmissani olisi lähteä vaihtoon kevälukukaudeksi, mutta juuri kun luulin ettei papereiden lähettäminen voi olla enää hankalampaa vaihtokoulu lähettää lomakkeet ranskaksi !! Hoitamattomat asiat vain vyöryvät päälle ja huomenna pitäisi lähteä enkkuihin..

Paskan päivän pelasti itsetehty vegaaninen ceasarsalaatti tai jos tätä voi enää ceasarsalaatiksi kutsua, kun kana vaihtui tempehiin, kananmuna tofuun ja leipä unohtui kauppaan. Salaatin sekaan eksyi vielä avokadoa ja päälle ripottelin juuston sijasta seesaminsiemeniä.

Pakko myöntää, etten ole koskaan aikaisemmin syönyt ceasarsalaattia, joten minulla ei ole mitään hajua miltä sen pitäisi maistua. Aidon ceasarsalaatin olemus taitaa jäädä minulle ikuiseksi mysteeriksi, mutta jos vegaaninen versio voi olla näin hyvää en jää sitä kaipaamaan.

Yrttinen tempeh

2 rkl öljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl soijakastiketta
murskattu valkosipulinkynsi
2 rkl tuoretta persiljaa
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua timjamia

300 g tempehiä

Leikkaa tempeh sopiviksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää tempeh. Anna marinoitua sen aikaa, kun valmistat kastikkeen tai seuraavaan päivään. Paista pannulla rapeaksi.

Vege-ceasarkastike

½ pkt (á 300 g) pehmeää tofua
6 rkl sitruunamehua
3 valkosipulinkynttä
3 rkl ravintohiivahiutaleita
1½ tl dijon-sinappia
½ tl soijakastiketta
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl ruokosokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl levähiutaleita (ei ollut, joten en laittanut)
1½ dl oliiviöljyä

Sekoita kastikeainekset öljyjä lukuunottamatta sauva- tai tehosekoittimella. Lisää öljy vähitellen ja jatka sekoittamista, kunnes saat tasaisen kastikkeen.

Ps. Alkuperäisen reseptin nappasin Keittiökameleontti -blogista.

3 kommenttia:

  1. Hei, osaisitko suositella jotain tempeh-merkkiä. En ole vielä kertaakaan kokeillut, enkä oikein osaa valita, mitä ostaisin.. :D

    VastaaPoista
  2. voiei olen kyllä huono suosittelemaan sillä olen itsekkin maistanut vain yhtä. :D mutta tuo Palkuaisen herneistä valmistettu tempeh oli miedon makuista ja sopi marinoitavaksi.
    http://www.tempe.fi/palvelut/hernetempe

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitti! Kiva tietää, että noita on nyt jo tullut myyntiin. Olin jo aivan unohtanut tämän kotimaisen tempen vaikka muistan kyllä lukeneeni siitä Vegaiasta taannoin :) Tätä koikeilen!

    VastaaPoista