perjantai 5. lokakuuta 2012

Vegaaninen juustokakku

Vegaaninen juustokakku

Siskollani on huomenna synttärit. Olen koko viikonlopun jumissa töissä, joten otin muutaman päivän omaa lomaa koulusta, jotta kerkesin Lappeenrantaan. Täytekakun sijasta päätin tehdä vegaanisen juustokakun mangokiilteellä. Reseptin nappasin Veikeä Verso -blogista.

Ostin ensimmäistä kertaa Dr. Oetker Vegegeeliä. Olen aikaisemmin käyttänyt merilevästä valmistettua Agar agar -hiutaleita, mutten koska siskoni on allerginen kaikelle merestä noukitulle, en uskaltanut käyttää sitä. Vegegeeli oli helppokäyttöistä ja hyydytti kiilteen täydellisesti. Hyvä vaihtoehto liivatteelle ja hintakin on samoilla linjoilla.

Vegaaninen juustokakku

200 g digestive-keksejä
50 g margariinia
½ dl kasvimaitoa

1 prk (250 g) soijatuorejuustoa
1 prk (500 g) soijajogurttia
2 rkl perunajauhoja
1 limen mehu
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

2 prk (á 125 g) mangososetta
½ dl vettä
1 pss Vegegeeliä (Dr. Oetker)

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva ja soijamaito. Painele taikina irtopohjavuuan pohjalle (halkaisija 20-24 cm). Notkista tuorejuusto haarukalla ja lisää loput aineet. Sekoita hyvin ja kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä 20 minuuttia.

Mittaa mangosose, vesi ja Vegegeeli kattilaan ja sekoita hyvin. Lämmitä liedellä kunnes seos kiehahtaa ja kaada jäähtyneen juustokakun päälle. Siirrä jääkaappiin jähmettymään.

Vinkki: Lämpötilanlaskun pitäisi estää juustokakkua halkeilemasta. Meillä tämä ei kumminkaan auttanut, sillä vanha uuni varastoi lämpöä niin ettei lämpötila kerkeä todellisuudessa laskea. Kiille onneksi peitti halkeamat.

11 kommenttia:

  1. Mukavan raikkaan näköinen tämä kakkusi. Itse olen oikein mieltynyt tuohon vegegeliin. Nettiseikkailuilla olen törmännyt melkoiseen kritiikkiin sitä kohtaan, mutta minulla se on toiminut erinomaisesti. Vegejuustiksenkin teen nykyisin hyydytettynä versiona ja vegegelillä siis hyydyttäen.

    VastaaPoista
  2. Vähän itsekkin epäilin vegegeelin toimivuutta, mutta ainakaan nyt ensimmäisen kokeilun jälkeen minulla ei ole mitää moitittavaa. Kiva uusi tuttavuus varsinkin kun päätin jättää liivatteet kokonaan pois.

    VastaaPoista
  3. Ainiin ja kakku oli herkkua. Maistui tosiaan normaalia juustokakkua terveellisemmälle muttei edes sekasyöjäraatini mielestä missään nimessä huonommalle. :)

    VastaaPoista
  4. Oi kun näyttää hyvältä! :-) Toi vegegeeli vaikuttaa kyllä sellaiselta, että sitä on kokeilta itsekin!

    VastaaPoista
  5. suosittelen lämpimästi. vegegeelin kanssa ei kannata vain jäädä ihmettelemään vaan kaataa samantien kakun päälle, jotta pinnasta tulee tasainen.

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää :) Ajattelin kokeilla tuota kakkua itsekin, vaikken vegaani olekaan :)

    VastaaPoista
  7. Mitä soijatuorejuustoa käytit? Minulla on samantapainen ohje, ei tässä käsillä, niin en voi verrata. Toisella ohjeella tuli hieman ylimakeaa. Mutta tästä ei?

    VastaaPoista
  8. Tuorejuusto taisi olla tofutti ja jogurtti rainbow -merkkistä. Ei ollut liian makeaa. :)

    VastaaPoista
  9. Mitä mangososetta käytit, siis jotain vauvanruoka osastoako?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ihan sellasta pilttiä. Pari kertaa olen meinannut ostaa sitä Bonne:n 5dl tölkissä olevaa mangososetta. Sen pitäisi olla sokeriton ja lisäaineeton.

      Poista
  10. Paljonko toi lime mehu pitää laitaa 1dl vai?

    VastaaPoista