lauantai 20. lokakuuta 2012

Tofu-suklaajuustokakkua ja appelssiini-kookosjäätelöä

Tofu-suklaajuustokakku

Lokakuun ruokahaasteen järjesti Ankerias Vipunen. Aiheena oli Mastercheffistä tuttu mysteribox-haaste. Haasteen idea on, että kaikki kisaajat saavat samat sekalaiset raaka-aineet, joista heidän pitää valmistaa jotain herkullista. Kaikkia aineita ei tarvitse käyttää ja käytettävissä ovat kaikki kuivakaapista löytyvät ainekset.

Olin positiivisesti yllättynyt että aineksista löytyin myös tofua ankanrinnan ja naudanveren lisäksi. Tofusta olisi saanut paljon herkullisia pääruokia, mutta herkuttelu on saanut minusta yliotteen, joten tofu sulautui vegaaniseen suklaa`juustokakkuun`. Tofun lisäksi käytin aineksista tummaa suklaata, kookoskermaa ja appelssiinia ja otin vapauden vaihtaa voin margariiniin.

Otin haasteen siltä kannalta mitä omasta kuivakaapistani löytyy, joten juustokakun pohjaan meni tattarijauhoja, kaakaojauhoja sekä seesaminsiemeniä. Tattarijauhot voi korvata esimerkiksi speltti- tai vehnäjauhoilla ja seesaminsiemenet esimerkiksi pellavan-, tai hampunsiemenillä. Tottakai koko pohjan voi korvata myös tavallisella keksipohjalla.

Inspiraatiota haasteeseen sain täältä, täältä ja täältä.

Tofu-suklaajuustokakku

50 g margariinia
1 dl tattarijauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl sokeria
½ dl seesaminsiemeniä

450 g pehmeää tofua
200 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
ripaus suolaa

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Sulata margariini ja sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele seos irtopohjavuuan (halkaisija 20 cm) pohjalle. Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita kaikki einekset keskenään ja aja tasaiseksi tehosekoittimella. Kaada irtopohjavuokaan pohjan päälle ja paista 175 asteessa 40 minuuttia. Anna levätä vähintää kaksi tuntia tai mieluiten seuraavaan päivään.

Vinkki: Jos pohjan on liian kuivaa vuokaan paineltavaksi, lisää ruokalusikallinen vettä.

Appelssiini-kookosjäätelö

200 g kookoskermaa
1 rkl sokeria
appelssiini

Purista appelssiinista mehu ja sekoita ainekset keskenään. Laita massa jäätelökoneeseen tai siirrä pakastimeen jähmettymään muutamaksi tunniksi. Sekoita massaa vähintään puolen tunnin välein.

3 kommenttia:

  1. Voi miten hyvältä kuulostaa ja näyttää, tulee ihan vesi kielelle. Tätä täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköistä! Onnea vaan kisaan !

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon! Reseptisi oli voittoisa!

    VastaaPoista